Pohjantähti-opisto
Pohjantie 23
94400 Keminmaa
 

Etusivulle

Ajankohtaista

Opisto

Linjaesittelyt

Lyhytkurssit

Henkilökunta

Johtokunta

Tule opiskelemaan!

Yhteystiedot ja sijainti

Yhteistyökumppanit

OSAAVAA OHJAUSTA -hanke ja OSAAVAA OHJAUSTA 2 -jatkohanke

2015-2016 ja 2016-2017

Hankkeen tarpeellisuus ja tavoitteet

- Alueellisen ohjausyhteistyön kehittäminen koetaan kaikissa oppilaitoksissa tärkeäksi. Opetussuunnitelmat ovat muutoksessa ja niiden sisältöjen kehittäminen ohjauksen osalta edellyttää laajaa verkostoyhteistyötä.

- Ohjauksen alueellinen kehittäminen yhteistyössä perusopetuksen, toisen asteen koulutuksen ja vapaan sivistystyön kesken.

- Etsitään valtakunnallisesti kehitettyjä hyviä käytäntöjä ja niistä järjestetään koulutusta ohjaustyötä tekeville opetushenkilöstölle. Osallistutaan opo-päiville.

Hankkeen kohderyhmä

Ohjaustyötä tekevä opetushenkilöstö mm. perusopetus, lukio, ammatillinen toinen aste, ammatillinen aikuiskoulutus ja vapaa sivistystyö. Hankkeessa mukana Länsi-Lapin alueelta: Kemi, Keminmaa, Tervola, Simo, Tornio, Pello, Lappia ja Pohjantähti-opisto.

Hankkeella järjestettävän toiminta

-Verkostokoulutukset, -Opetussuunnitelmatyö, -Nivelvaiheyhteistyö, -Maahanmuuttajaopiskelijan ohjauksen erityispiirteet, -Eritysoppilaan ohjaamisen erityispiirteet -Toisen asteen koulutusmessutoiminnan alueellinen kehittäminen, -Valtakunnalliseen koulutukseen osallistuminen

Koulutuskalenteri 2016-2017. Koulutuskalenteri avautuu tästä linkistä PDF-muodossa.

Hankkeen hallinnointi

Pohjantähti-opisto, Pauli Karihtala, puh. 0400- 358 761 tai pauli.karihtala(at)pto.fi

Hankkeen rahoittajat:

Hanketta rahoittaa Aluehallintovirasto ja Osaava-ohjelma. Omarahoitusosuudesta vastaavat osallistuvat kunnat ja kaupungit, Lappia ja Pohjantähti-opisto.